Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2012 > El finançament autonòmic de Catalunya

El finançament autonòmic de Catalunya

29 Informe Finançament
Josep Maria Rañé, Moisès Bonal, Alba Cabañas, José Manuel Fandiño, Andreu Ferré, Salvador Guillermo, Teresita Itoiz, Alfons Labrador i Maria Rovira (ponents), Joan Antoni Santana (dir.), David Mallafrè, Pere Castell, Roser Ferrer, Lluís Ferrer, Inma Prior i Joan Antoni Santana

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2012
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 29 | 136 pàg.
Text complet PDFResum executiu (CAT) PDFTexto completo (ES) PDFExecutive summary (EN) PDFPresentació (PPT) PPT

El present informe planteja una anàlisi objectiva de l’evolució i els principals resultats del finançament autonòmic de Catalunya en el període 2002-2009 a partir del qual els agents econòmics i socials representats en el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya han emès unes conclusions consensuades:

  • S’ofereix una descripció dels resultats agregats de la incidència institucional i per partides d’ingressos i despeses de la balança fiscal de Catalunya amb l’Administració central per al període 2002-2009.
  • Es realitza una anàlisi descriptiva temporal (1995-2010) i comparada a escala internacional de l’evolució per diferents nivells de govern del finançament de la seva despesa consolidada.
  • S’aporta una valoració de les implicacions que la sentència del Tribunal Constitucional ha tingut sobre la regulació que fa l’Estatut d’autonomia de Catalunya sobre el finançament autonòmic.
  • S’analitzen els resultats de la liquidació del nou model de finançament autonòmic per a l’any 2009 entre les diferents comunitats autònomes de règim comú i en especial per a Catalunya.
  • Es formula una aproximació a la distribució territorial per comunitats autònomes de les inversions del sector públic estatal en els anys 2001-2012.
  • I, finalment, es resumeixen els diferents pronunciaments que en aquesta legislatura ha fet el Parlament de Catalunya en relació amb el model de finançament autonòmic.

Les conclusions del CTESC clouen l’informe.

Darrera actualització: 03/12/2021