Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2017 > Situació del treball autònom a Catalunya 2016

Situació del treball autònom a Catalunya 2016

47 Informe Autònoms_II
José Martín Vives (ponent), Joan Antoni Santana (dir.), Pere Castell, Roser Ferrer, Marta Olivella i Virgínia Villar

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2017
Col·lecció Estudis i informes | Núm: 47 | ISBN 9788439395317 | 104 pàg.
Text complet PDF
Disponible a: Dialnet BEG

El present informe, d’elaboració anual, fa una diagnosi de la situació del treball autònom a Catalunya. Presenta l’evolució del treball autònom a Catalunya l’any 2016 i analitza amb detall els seus principals trets a partir de l’Enquesta de població activa i de la Seguretat Social. Enguany aquesta anàlisi es compara amb la situació a la resta de comunitats autònomes. També descriu la protecció social del col·lectiu així com les mesures de foment i promoció.

Enguany l’informe també exposa el posicionament del CTESC sobre els aspectes laborals i d’enquadrament en la Seguretat Social derivats del desenvolupament de l’anomenada economia col·laborativa.

Clou l’anàlisi l’exposició de les novetats més significatives del règim jurídic, incloses les aprovades recentment per la Llei 6/2017, de reformes urgents del treball autònom.

A partir de l’anàlisi feta, el CTESC consensua un seguit de consideracions i recomanacions al Govern de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’assessorar-lo en l’elaboració de polítiques relacionades amb el treball autònom.

Darrera actualització: 03/12/2021