Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Documents > Estudis i informes > 2006 > Protecció de la seguretat i salut dels treballadors a la UE

Protecció de la seguretat i salut dels treballadors a la UE

Protecció de la seguretat i salut
Puig, Miquel i Boada, Cristina

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, 2006
Col·lecció Estudis i informes
Text complet PDFPresentacio (CAT)Presentación (ES)

Aquest informe és una aproximació a la protecció legal dels treballadors en matèria de seguretat i salut a la Unió Europea (UE), amb especial incidència en la responsabilitat dels treballadors i empresaris.

L’existència de directrius marc a la UE ha significat que els nivells de protecció legal dels treballadors tinguin uns mínims garantits a tots els països. Partint del mínim comú de mesures legislatives per protegir la seguretat i salut dels treballadors, les diferències més significatives entre els estats es troben en l’organització, la gestió i el control dels sistemes de prevenció i seguretat, i també en les polítiques públiques d’investigació, atenció i prevenció de la salut.

En aquest sentit, l’informe analitza alguns països que representen formes diverses d’organització dels sistemes de prevenció, agrupats en tres blocs: els nòrdics (Dinamarca, Suècia i Finlàndia); els centreeuropeus (Regne Unit, Alemanya i França) i del sud (Itàlia, Grècia i Espanya). A partir d’aquí, es fa un esbós sobre l’abast de la intervenció de la via administrativa i de la via penal, atesa la dificultat objectiva que representa que no existeixi legislació comparada.

Darrera actualització: 24/04/2024