Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > Activitats > Jornades i conferències > 2020

Jornades i conferències

Una de les funcions del Consell és participar i promoure la participació en congressos, jornades, seminaris i conferències relacionats amb matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals, i promoure iniciatives relacionades amb l'estudi, el debat i la difusió d'aquestes matèries. Aquest apartat recull les activitats organitzades pel CTESC.

2020

El treball autònom col·lectiu

Presentació de l'informe

16/01/2020, 12.00, Sala de Plens del CTESC

La dinàmica empresarial i l’evolució del mercat de treball han afavorit el desenvolupament del treball autònom exercit de manera col·lectiva, fet que d’una banda demostra les potencialitats intrínseques d’aquesta forma d’organització econòmica i de treball, però de l’altra també propicia situacions que evidencien un seguit de mancances i poden conduir a situacions de precarietat laboral.

L’informe del CTESC sobre el treball autònom col·lectiu analitza aquesta realitat. En primer lloc n’identifica els trets definitoris i classifica les formes societàries que hi encaixen. A continuació, es presenta una primera quantificació del treball autònom col·lectiu, a partir de les fonts estadístiques disponibles. Tot seguit, s’exploren els principals riscos i potencialitats associats a les formes de treball autònom col·lectiu i es plantegen els reptes a què s’afronta.

El CTESC organitza aquesta jornada per a la presentació de les conclusions principals i les vint-i-dues recomanacions de l'informe, consensuades pels agents socials que participen al CTESC.

L'obertura de l'acte va a càrrec de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

Jornada
Jornada
Jornada

Darrera actualització: 15/07/2024