Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > Activitats > Jornades i conferències

Jornades i conferències

Una de les funcions del Consell és participar i promoure la participació en congressos, jornades, seminaris i conferències relacionats amb matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals, i promoure iniciatives relacionades amb l'estudi, el debat i la difusió d'aquestes matèries. Aquest apartat recull les activitats organitzades pel CTESC.

Darreres activitats

Les perspectives catalanes i europees de l'economia social

Jornada en col·laboració amb la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Confederació de Cooperatives de Catalunya

29/11/2023, 10.00, Sala de Plens del CTESC / Canal YouTube

La jornada analitza l’estat de situació de l’agenda de l’economia social i solidària, del tercer sector social i les cooperatives a Catalunya i la Unió Europea, i com aquesta ha anat guanyant pes per la seva capacitat de resposta a reptes socials, econòmics i ecològics que s’entrecreuen.

Destaca desenvolupaments recents, com l’adopció d’una Recomanació del Consell de la UE per afavorir l’economia social o els resultats de la conferència de Donostia sobre l’economia social. També tracta la contribució i potencial del tercer sector social i l’economia social des d’una perspectiva comparada, convidant experiències i xarxes representatives d’altres territoris europeus. El desenvolupament d’un marc normatiu de reconeixement i suport, l’enfortiment de la col·laboració multi-actoral i la contribució del sector a la millora territorial i són eixos vertebradors de la conversa, connectant el marc europeu i català.

Jornada Les perspectives catalanes i europees de l'economia social

Sessió 12ena de la Jornada dels Economistes

Estat del benestar: salut, educació i habitatge

23/11/2023, 15.30, Hotel Intercontinental Barcelona (Av. Rius i Taulet, 1-3, Barcelona)

Analitzarem propostes per a l’assegurament i millora dels pilars bàsics de l’estat de benestar: polítiques respecte a la salut, cobertura pública versus privada de la salut,  com afecta l’educació en el benestar de les persones, diferències entre l’educació obligatòria i la no obligatòria, paper de l’Administració pública i del sector privat en les polítiques d’habitatge, dificultat en l’accés a l’habitatge, entre d'altres qüestions.

Les polítiques d'ocupació en el mercat de treball català

Jornada

15/11/2023, 09.30, Sala de Plens del CTESC / Canal YouTube

Les polítiques d’ocupació són un àmbit estratègic del nostre mercat de treball. Són essencials per a la millora de les trajectòries laborals i l’ocupabilitat de les persones i, alhora, un pilar fonamental en la lluita contra l’atur, la precarietat, la vulnerabilitat social d’àmplies capes de la població i el risc de pobresa.

Durant la jornada, s'ha aprofundit i debatut sobre les diferents polítiques d'ocupació del mercat de treball català. L'acte ha comptat amb la benvinguda del president del CTESC, Toni Mora i amb la participació de diferents experts en la matèria. La cloenda va a càrrec d'Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball.

Jornada Les polítiques d'ocupació en el mercat de treball català

Situació del treball autònom a Catalunya 2022

Presentació de l'informe

05/10/2023, 12.30, Sala de Plens del CTESC / Canal YouTube

L’informe planteja i analitza temàtiques de gran abast que tenen una incidència notable en la nostra economia i un impacte significatiu en el col·lectiu de persones autònomes. En aquesta línia, en la seva facultat d’òrgan consultiu i d’assessorament del Govern, el CTESC formula seixanta-nou consideracions i recomanacions en els àmbits objecte de l’informe. El valor afegit que suposa el consens dels agents econòmics i socials que integren el CTESC avala i atorga una notorietat i una rellevància significatives a aquestes recomanacions.

L'acte de presentació d'aquest informe compta amb la presència i la participació del secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, Enric Vinaixa, de la secretària executiva del CTESC, Carme García, i de la ponent de l'informe i consellera del CTESC en representació de la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya (UGT), Vanessa López.

Presentació de l'informe La situació del treball autònom a Catalunya 2022

Claus estratègiques del sector cultural a Catalunya. Un informe del CTESC

27/09/2023, 17.00, Col.legi d'Economistes de Catalunya

Memòria socioeconòmica i laboral de Catalunya 2022

Presentació

12/07/2023, 12.00, Sala de Plens del CTESC / Canal YouTube

El CTESC elabora, dins el primer semestre de cada any, una memòria en què es reflecteixen les seves consideracions i recomanacions respecte a la situació socioeconòmica i laboral de Catalunya.

Inaugura l'acte el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

Presentació de la Memòria socioeconòmica i laboral de Catalunya 2022

Darrera actualització: 01/12/2023