Saltar al contingut principal
Consell de Treball,
Econòmic i Social de Catalunya
Logo del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya

Inici > Serveis > L'Observatori de l'RSE > Eines > Entitats i iniciatives > Internacionals

Entitats i iniciatives

Enllaços amb les entitats i iniciatives més rellevants

Internacionals

 • Acción RSE

  Pàgina xilena amb l'objectiu de promoure la responsabilitat social empresarial recolzant les empreses al incorporar bones pràctiques en la gestió del seu negoci. Alhora, vol generar eines i projectes que augmentin el coneixement i facilitin la difusió de la temàtica, la incorporació de l'RSE a l'empresa i l'intercanvi d'experiències i coneixements.

 • AccountAbility

  Entitat sense ànim de lucre, creada el 1995 per promoure accions de responsabilitat social de l'empresa, però també d'organitzacions socials i públiques.

 • ACERAS

  ACERAS és una organització no governamental d’àmbit internacional – amb seu a Espanya- que promou l'harmonització dels interessos ciutadans i empresarials, així com la correcció dels desequilibris fonamentals, especialment en l'accés a la informació i la presa de decisions. La seva missió bàsica és informar els consumidors d'Espanya i Amèrica Llatina sobre pràctiques empresarials, normes i segells vinculats a l’RSE.

 • Agència Internacional de l'Energia
  L'Agència Internacional de l'Energia és l'autoritat mundial per a les dades, l'anàlisi i l'assessorament polític sobre l'eficiència energètica. L'AIE també facilita l'intercanvi de coneixements mitjançant diversos programes de formació, tallers i col·laboracions en recerca, i treballa per donar suport a l'eficiència energètica en l'àmbit mundial amb socis i en fòrums globals clau com el G7 i el G20.
 • Balanç del bé comú - Economia del bé comú
  Les empreses i organitzacions poden realitzar el Balanç del bé comú per tal de prioritzar, planificar, executar i fer el seguiment de les actuacions de millora en l'àmbit de l'RSE que hagin estat identificades.
 • Business for Social Responsibility

  Business for Social Responsibility (BSR) proporciona solucions de negoci socialment responsables a moltes de les empreses capdavanteres del món. Amb seu a San Francisco i amb oficines a Europa i la Xina, BSR és una associació sense ànim de lucre que serveix a 250 empreses associades i a unes 1000 empreses globals.

 • C40 CITIES
  C40 és una xarxa de ciutats mundials compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic. C40 dona suport a les ciutats per col·laborar eficaçment, compartir coneixements i impulsar accions significatives, mesurables i sostenibles sobre el canvi climàtic.
 • Centre Colombià de Responsabilitat Empresarial - CCRE

  El Centre Colombià de Responsabilitat Empresarial -CCRE- és una organització no governamental sense ànim de lucre creada l’any 1994 per iniciativa i suport de la Fundació Social i de la Fundació Interamericana (IAF) i que treballa per la investigació, el desenvolupament i la promoció de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE). El CCRE duu a terme accions de sensibilització que faciliten la comprensió, l’apropiació i el compromís davant l’RSE i processos de seguiment que mesuren els avenços i efectivitat de les pràctiques de responsabilitat social i ètica corporativa dutes a terme per les organitzacions, entre d’altres pràctiques.

 • Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible
  El Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible és un centre de cooperació internacional amb els països Mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles.
 • Centre Internacional per al Desenvolupament Humà - CIDH

  El Centre Internacional per al Desenvolupament Humà (CIDH) és una organització d'investigació no lucrativa, educativa i d'investigació aplicada que s'ubica a San José, Costa Rica. La seva missió és promoure un procés de desenvolupament sostenible a l'Amèrica llatina i el Carib. El CIDH treballa amb agències internacionals, que inclouen el Banc Mundial, el PNUD, i el BID, organismes nacionals, regionals, internacionals entre d'altres, per promoure l'RSE a través del diàleg social, l'estudi, la investigació i l'intercanvi acadèmic.

 • Centre Mexicà per a la Filantropia - CEMEFI

  El Centre Mexicà per a la Filantropia (Cemefi), és una associació civil fundada el desembre de 1988. La seva seu es troba en la Ciutat de Mèxic i el seu àmbit d'acció avarca tot el país. Cemefi té per objectiu promoure i articular la participació en la RSE dels ciutadans i les seves organitzacions per tal d'assolir una societat més equitativa i solidària.

 • Certificació FSC (Forest Stewardship Council)
 • Climate Action Tracker
  Climate Action Tracker és una organització d'anàlisi científica independent que fa un seguiment de l'acció climàtica dels governs i la mesura en relació amb els objectius globals de l'Acord de París.
 • Cogita Project - Corporate Social and Environmental Responsibility
 • ComunicaRSE

  Publicació periodística especialitzada en RSE. S'envia des de Novembre 2002 a més de 20 mil subscriptors corporatius, socials, Govern, acadèmia, mitjans, etc. a tot el món.

 • Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament - UNCTAD
  La UNCTAD dona suport als països en desenvolupament per accedir als beneficis d’una economia globalitzada de manera més justa i eficaç. Els ajuda a utilitzar el comerç, la inversió, les finances i la tecnologia com a vehicles per al desenvolupament inclusiu i sostenible.
 • Consejo Empresarial Colombiano para el Desarrollo Sostenible

  El Consejo Empresarial Colombiano para el Desarrollo Sostenible és l’apartat colombià del Consell Empresarial Mundial per al Desenvolupament Sostenible (WBCD, segons les seves sigles en anglès), que reuneix a 200 empreses líders en el món, unides pel compromís amb el desenvolupament sostenible a través dels seus tres pilars: creixement econòmic, balança ecològica i progrés social. Els seus afiliats provenen de més de 35 països i diversos sectors industrials.

 • CORE - The Corporate Responsibility

  La coalició Corporate Responsibility (CORE) és una aliança amb més de 130 organitzacions liderada per Amnistia Internacional i que busca mitjançant campanyes i publicacions una millor transparència en les operacions de negoci.

 • CorpWatch

  CorpWatch investiga i exposa violacions empresarials de drets humans, delictes mediambientals, frau i corrupció al voltant del món.

 • CPSR

  CPSR és una organització global que promou l'ús responsable de tecnologia informàtica. Creada el 1983, CPSR educa en una gamma àmplia d'assumptes. CPSR ha desenvolupat nombrosos projectes com Privaterra, el Projecte Esfera Pública, ÈPICA (el Centre d'Informació de privacitat Electrònica), el projecte Segle XXI, el Projecte Societat Civil, i el CFP (Ordinadors, Llibertat & Privacitat). Originalment fundada per informàtics dels EUA, CPSR ara té membres a 26 països.

 • CSRwire - The Corporate Social Responsibility Newswire

  CSRwire recull de notícies de l’àmbit de l’RSE (sostenibilitat, informes i informació). Els membres de CSRwire són empreses i ONGs, agències i organitzacions interessades en comunicar als seu socis i a una audiència global iniciatives socialment responsables a través de la xarxa de sindicació de CSRwire i newsletters setmanals.

 • DERES - Responsabilitat Social Empresarial

  DERES és la reunió de les principals empreses i empresaris de l'Uruguai que busquen desenvolupar la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), tant des del punt de vista conceptual com de la seva avaluació pràctica.

 • Ecología y Desarrollo

  Ecología y Desarrollo és una entitat sense ànim de lucre i independent, formada per un grup de professionals que treballen per contribuir a la construcció d'un desenvolupament sostenible mitjançant la generació i posada en marxa d'alternatives ecològicament sostenibles, socialment justes i econòmicament viables, tant a Espanya com a Amèrica Llatina.

 • Economicfootprint

  Aquest lloc és el producte d'una societat entre AccountAbility i Business for Social Responsibility, en associació amb Brody Weiser Burns. Està dissenyat per explorar la base sobre la qual les entitats desenvolupen les seves polítiques socials i mediambientals.

 • Ecowaste4food
  Catalunya ha participat durant els darrers 4 anys en el projecte europeu ecowaste4food de suport a les ecoinnovacions per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos.
 • EIRIS

  EIRIS és un proveïdor global d'investigació independent i sense ànim de lucre sobre el medi ambient, la governança i l'exercici ètic de les empreses. EIRIS presta serveis d'inversió responsable a més de 100 propietaris d'actius, administradors d'actius, bancs, corredors de borsa i els governs de tot el món.

 • Energy Global
  Energy Global és una plataforma de mitjans per a la indústria de les energies renovables. Ofereixen informació d’alta qualitat a un públic global de professionals del sector, a través de la seva revista digital, lloc web, seminaris web i entrevistes.
 • Environmental Defense Fund
  Environmental Defense Fund és un grup de defensa del medi ambient sense ànim de lucre amb seu als Estats Units, dedicat a qüestions com l'escalfament global, la restauració dels ecosistemes, els oceans i la salut humana, i defensa l'ús de la ciència, l'economia i el dret per trobar solucions ambientals.
 • Environmental Performance Index (EPI)
  L’índex de rendiment ambiental (EPI) proporciona un resum basat en dades de l’estat de la sostenibilitat a tot el món.
 • Fairtrade
  Fairtrade Ibèrica pertany a Fairtrade International, l'organització internacional que engloba 25 associacions nacionals Fairtrade i tres xarxes continentals de productors: CLAC a Amèrica Llatina, Fairtrade Àfrica i Napp a Àsia. L'objectiu de Fairtrade és el suport a les persones desfavorides en el comerç internacional, en concret a petits productors i productores, així com treballadors i treballadores en països en vies de desenvolupament.
 • Fairtrade Labelling Organizations International

  Fairtrade comprèn 24 organitzacions que treballen per garantir un tracte millor per als productors. Des de la seva seu a Bonn, Alemanya, estableix normes internacionals de comerç just i dóna suport als seus productors.

 • Formació gratuïta sobre la “Introducció al canvi climàtic - Pacte Mundial
 • Fòrum Reputació Corporativa

  El Fòrum vol ser un lloc de trobada, anàlisi i divulgació de tendències, eines i models de gestió de la reputació corporativa. L'interès del fRC per la reputació sorgeix del seu convenciment de l'impacte que aquesta té com a generador de valor per a l'empresa i per als seus grups d'interès.

 • Fundació empresarial per a l'acció social - FUNDEMAS

  La Fundació Empresarial per a l'Acció Social, FUNDEMAS, es va crear l'any 2000 amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament econòmic i social de El Salvador mitjançant el recolzament de l'RSE.

 • Fundación PROhumana

  La missió de Prohumana és construir una cultura de Responsabilitat Social Empresarial i Ciutadana a Xile, promovent una actitud proactiva en les persones, institucions i empreses. Això mitjançant l'assoliment de coneixements, la creació d'espais de diàleg que recullin la diversitat, i la generació d'accions específiques trisectorials.

 • Global Compact

  A través de l’acció col•lectiva, el Global Compact procura promoure l’RSE de manera que les empreses puguin ser part de la solució als desafiaments de la globalització, ajudant al sector privat per tal que, junt amb d’altres actors socials, pugui dur a terme una economia global més sostenible.

 • Global Destination Sustainability Movement
  Global Destination Sustainability Movement (GDSM) reuneix experts de la sostenibilitat del món del turisme empresarial i d'oci, i treballa amb destinacions per crear conjuntament estratègies de turisme i esdeveniments, per tal de comparar i millorar el seu rendiment de sostenibilitat i transformar les cadenes de valor.
 • Global Footprint Network
  Global Footprint Network és un grup de reflexió independent amb seu originàriament als Estats Units, Bèlgica i Suïssa que desenvolupa i promou eines, incloses la petjada ecològica i la biocapacitat, que mesuren la quantitat de recursos emprats i quant tenim. Aquestes eines tenen com a objectiu posar els límits ecològics al centre de la presa de decisions.
 • Global Reporting

  Pàgina del GRI. Conté una relació molt completa d'indicadors RSE.

 • GRAIN
  GRAIN és una organització internacional sense ànim de lucre que treballa donant suport a camperols i agricultors a petita escala per aconseguir sistemes alimentaris basats en la biodiversitat i controlats comunitàriament. La seva tasca consisteix en produir investigacions i anàlisis independents, impulsar la vinculació i el teixit de xarxes en l'àmbit local, regional i internacional i desenvolupar noves formes de cooperació.
 • Greenleaf Publishing

  Greenleaf Publishing és una editorial independent especialitzada en RSE, ètica empresarial, política mediambiental, direcció estratègia i desenvolupament sostenible.

 • Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC)
  El Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) és el principal òrgan internacional per a l'avaluació del canvi climàtic. Va ser creat pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) el 1988 per oferir al món una visió científica clara de l'estat actual dels coneixements sobre el canvi climàtic i les seves possibles repercussions mediambientals i socioeconòmiques. L'IPCC és un òrgan intergovernamental i poden formar-ne part tots els països membres de les Nacions Unides i de l'OMM. Actualment, 195 països són membres de l'IPCC.
 • Impact 2030
  IMPACT 2030 és una iniciativa fruit de la col·laboració global del sector privat, amb l'objectiu de mobilitzar empreses de tot el món que, a través de la mobilització estratègica dels seus voluntaris corporatius, pretenen aconseguir, amb el major grau d'abast possible, els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
 • Iniciativa Voluntària d'Integritat dels Mercats de Carboni
  Els mercats voluntaris de carboni faran una contribució significativa, mesurable i positiva a la transició de l'economia global alhora que promouen un desenvolupament inclusiu i sostenible d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.
 • Instituto Argentino de Responsabilidad Social Empresaria

  L’Instituto Argentino de Responsabilidad Social Empresaria (IARSE ) és una organització que treballa per constituir-se en un centre de referència nacional en matèria de responsabilitat social de les empreses. Basant-se en un conjunt d'activitats i serveis orientats a tots els interessats en aquesta temàtica, pretén enfortir el compromís del sector de negocis d'Argentina amb el desenvolupament de la RSE.

 • International Union for Conservation of Nature (IUCN)
  La UICN és una unió de membres integrada per organitzacions governamentals i la societat civil. Aprofita l'experiència, els recursos i l'abast de les seves més de 1.400 organitzacions membres i l'aportació de més de 18.000 experts. Aquesta diversitat i gran experiència fan de la UICN un referent mundial sobre l'estat del món natural i les mesures necessàries per salvaguardar-lo.
 • L'Agenda Urbana Catalana
 • Mapeo de Promotores de la RSE

  El Mapeo de Promotores de Responsabilidad Social Empresarial a Argentina és una eina a internet d'informació i anàlisi sobre els Promotors de l'RSE i les entitats nacionals i internacionals amb què es vinculen. El seu accés és gratuït i l'actualització, periòdica.

 • MedECC
  MedECC és una xarxa de científics que treballa cap a una interfície regional científica-política per als canvis climàtics i altres canvis ambientals a la Mediterrània.
 • Net Impact

  El Net Impact (NI) Club promou i inspira el lideratge responsable a ESADE amb àrees de focalització en Responsabilitat Social Empresarial, Desenvolupament Internacional, Emprenedoria Social y Sostenibilitat Ambiental.

 • NewClimate Institute
  L'Institut genera i comparteix coneixement sobre les negociacions internacionals del clima, el seguiment de l'acció climàtica, el clima i el desenvolupament, el finançament climàtic i els mecanismes del mercat del carboni, amb la voluntat d'actuar contra el canvi climàtic i contribuir a trobar solucions sostenibles i equitatives.
 • nrg4SD
 • Observatori del Canvi Climàtic (OCC)
  L'Observatori del Canvi Climàtic és un projecte que cerca potenciar Xile com un sensor global per al canvi climàtic. És liderat pel Ministeri de Ciència en col·laboració amb els ministeris de Relacions Exteriors i Medi Ambient.
 • Ocean Family Foundation
  Ocean Family Foundation finança i dona suport activament a una varietat de programes de conservació marina per aconseguir el seu objectiu de recuperar la rica biodiversitat de l'ecosistema més gran i important del món, l'oceà, perquè pugui ser protegit i prosperar per a les generacions futures.
 • Oceana
  Oceana és una organització internacional centrada en els oceans, dedicada a aconseguir un canvi mesurable mitjançant la realització de campanyes específiques, basades en la ciència, amb terminis fixats i objectius articulats.
 • OXFAM Intermón
 • PriceWaterhouseCoopers

  Pàgina web de PWC referida a l’RSE. Hi trobem aspectes com “Estratègies de disseny empresarial per desenvolupar l’RSE”, “Creació d’informes no financers”, “Canvi climàtic, entorn i seguretat”, “Anàlisi de la cadena de valor”, etc.

 • Programa per a l'aprovació de la certificació forestal (PEFC)
  PEFC és un dels sistemes de certificació forestal més implantats en l'àmbit internacional. Com a organització no governamental sense ànim de lucre, treballa per assegurar una sostenibilitat forestal amb perspectiva local que generi beneficis per a tothom.
 • Projecte 1Planet4All - Ajuda en acció
  L'emergència climàtica és un dels majors desafiaments de segle XX. A Ajuda en Acció treballen des del 1981 al costat de les famílies més vulnerables del món perquè puguin adaptar-se als nous reptes de l'emergència climàtica. El Projecte 1Planet4All vol ser una eina de participació per a la ciutadania davant el canvi climàtic i els reptes que planteja.
 • Projecte WAT’SAVEREUSE
  Els objectius generals de WAT’SAVEREUSE són explicar els beneficis de la legislació sobre l’aigua i les iniciatives nacionals per promoure l’economia circular en el consum d’aigua, especialment en el sector turistic, amb l’objectiu d’estalviar aigua i potenciar la seva reutilització, amb especial èmfasi en l'entorn mediterrani.
 • Red Puentes

  Red Puentes és una aliança internacional constituïda el 2003 per organitzacions socials d'Amèrica Llatina i Europa que es van unir per promoure el desenvolupament dels conceptes i instruments de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) a l’Amèrica Llatina des de la perspectiva de la societat civil. La integren organitzacions d'Argentina, el Brasil, Xile, Espanya, Holanda, Mèxic, el Perú i l'Uruguai.

 • Regions4 Sustainable Development
  L'organització Regions4 Sustainable Development és una xarxa internacional de governs regionals que treballen en favor del desenvolupament sostenible, és membre observador del Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic i participa a les COP. Des de la seva creació, l’any 2002, Catalunya ha format part de la Xarxa i la considera una eina estratègica per donar veu als governs regionals i defensar els seus interessos a nivell internacional en l’àmbit del medi ambient.
 • Responsabilidad Social Corporativa - RSC

  RSC-Chile és una organització d'interès públic, sense ànim de lucre, inspirada en els principis de la democràcia, el pluralisme i la justícia social, que persegueix la promoció del desenvolupament sostenible.

 • Revista futuros

  Revista Futuros és un projecte conjunt entre Rostros y Voces, de Mèxic i Citizen Digital Facilitation del Canadà. El web compta amb un apartat de llibres, recursos multimèdia, opinions dels lectors i entrevistes, entre d'altres.

 • RSE Online

  RSE Online és el primer bloc argentí sobre Responsabilitat Social Empresarial que és a la xarxa des del 7 de març de 2004. El bloc està editat per Fernando Legrand, Llicenciat en Periodisme de la Universitat de Ciències Empresarials i Socials (UCES), de Buenos Aires, Blogger i Docent especialitzat tant en RSE com en Dret a la Informació.

 • Science Based Targets Iniciative (SBTi)
  SBTi és una associació entre el Carbon Disclosure Project (CDP), el Pacte Mundial de les Nacions Unides, el World Resources Institute (WRI) i el World Wide Fund for Nature (WWF). SBTia mostra a les empreses i institucions financeres quant i amb quina rapidesa necessiten reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) per prevenir els pitjors efectes del canvi climàtic.
 • Social Accountability International

  SAI és una organització de drets humans sense ànim de lucre internacional dedicada al tractament ètic de treballadors al voltant del món. El nivell social de SAI, anomenat SA8000, funciona com a sistema altament eficaç per repartir l’actuació social als negocis i a les seves instal·lacions de cadena de subministrament.

 • SustainAbility
  SustainAbility ha ajudat a definir i evolucionar l'Agenda del desenvolupament sostenible i el seu paper en els negocis.
 • Sustainable Forestry Initiative
  Com a organització independent i sense ànim de lucre, col·laboren amb una xarxa diversa per oferir solucions als reptes de sostenibilitat locals i globals. SFI treballa amb el sector forestal, propietaris de marques, grups de conservació, professionals dels recursos, propietaris de terres, educadors, comunitats locals, pobles indígenes, governs i universitats.
 • The Conference Board

  La Conference Board crea i difon coneixement sobre direcció de gestió i el mercat per ajudar als negocis a reforçar el seu rendiment i millorar el servei a la societat.Treballant com a una organització d'afiliació global i independent per a l'interès públic, fa tasques de recerca, convoca conferències, fa previsions, avalua tendències i publica informació i anàlisi.

 • The Global Carbon Project
  El Projecte Global Carbon és un projecte d’investigació global de Future Earth i soci d’investigació del Programa Mundial d’Investigació Climàtica. Es va formar per treballar amb la comunitat científica internacional per establir una base de coneixement comuna i acordada per donar suport al debat polític i a l'acció per frenar i, finalment, aturar l'augment de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.
 • The Lancet Countdown on health and climate change
  The Lancet Countdown on health and climate change és una col·laboració internacional i multidisciplinària, dedicada a supervisar l'evolució del perfil sanitari del canvi climàtic i a proporcionar una avaluació independent del compliment dels compromisos assumits pels governs de tot el món en virtut de l'Acord de París.
 • The Sullivan Foundation

  Els Global Sullivan Principles defineixen un marc de desenvolupament per tal de permetre a les empreses, independentment del seu tamany i del sector en el que es troben, aconseguir els seus objectius de negoci amb criteris d’RSE, tant amb els seus treballadors com dins les comunitats on operen.

 • The SustainAbility Institute
  L'objectiu de l'Institut és definir, accelerar i escalar el rendiment de la sostenibilitat mitjançant el desenvolupament d'informació útil per a les empreses.
 • The Sustainable Trade Project
  IDH posa les persones, el planeta i el progrés al centre del comerç aprofitant el poder dels mercats per crear millors llocs de treball, millors ingressos, un millor entorn i equitat de gènere per a tothom.
 • Transparency International

  Transparency International, l'organització de societat civil global que porta la lluita en contra de corrupció, reuneix gent en una coalició mundial per acabar amb l'impacte que aquesta té arreu del món. La missió de TI és crear un canvi cap a un món lliure de corrupció.

 • UniRSE - Unión Nicaragüense para la Responabilidad Social

  Organització fundada el 2005 a Managua, Nicaragua, i que té per objectiu promoure, divulgar i aprofundir en l'RSE en els camps de la qualitat de vida laboral, l'ètica dels negocis, la relació entre empreses i comunitat, el màrqueting responsable i la defensa del medi ambient.

 • Versió 5.0 de la Matriu de l'Economia del bé comú
 • Waterfootprint Network
  La Water Footprint Network és una plataforma de col·laboració entre empreses, organitzacions i persones per resoldre les crisis de l'aigua del món avançant en un ús just i intel·ligent de l'aigua. És una xarxa global dinàmica que impulsa la innovació i inspira els canvis que cal fer per compartir l'aigua de manera justa entre totes les persones i la diversitat de la natura.
 • World Business Council for Sustainable Developement

  El Consell proporciona una plataforma perquè les organitzacions coneguin experiències i conceptes relacionats amb el desenvolupament sostenible en diversos fòrums, treballant amb governs, organitzacions no governamentals i intergovernamentals.

 • World Inequality Lab
  El World Inequality Lab és un laboratori de recerca centrat en l'estudi de la desigualtat a tot el món. El WIL acull la World Inequality Database, la base de dades pública més extensa sobre dinàmiques de desigualtat global.
 • Worldwide Responsible Accredited Production
  WRAP és una organització independent sense ànim de lucre dedicada a la certificació de processos ètics de fabricació a tot el món. 

 • WWF
  WWF és una organització centrada en assegurar la integritat ecològica dels ecosistemes, alhora que impulsa el desenvolupament sostenible social i econòmic, així com la reducció de la petjada ecològica.