Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

elButlletí

Gener 2023 | Número 5

Web del CTESC

Assessorament

Aprovat el dictamen sobre el procediment per a declarar una parcel·la agrícola i ramadera en desús i regulació del funcionament del seu Registre

Aprovat el dictamen sobre el procediment per a declarar una parcel·la agrícola i ramadera en desús i regulació del funcionament del seu Registre

El CTESC lamenta el retard de tres anys del Govern en l’establiment de la regulació del funcionament del Registre de parcel·les agrícoles i ramaderes en desús. També recomana que no es consideri parcel·la agrícola i ramadera en desús quan, per causa justificada pel productor, el rendiment del seu tipus de producció sigui inferior al 50% del rendiment mitjà de la comarca.

Llegiu-ne més

Anàlisi

Novetats de l'Observatori de l'RSE

L'Enterprise Europe Network és una xarxa internacional formada per més de 600 organismes de suport a l'empresa (a Catalunya mitjançant el consorci CATCIM), on participen cambres de comerç, agències de desenvolupament empresarial, centres tecnològics i universitats. L'EEN ofereix, entre altres, serveis d’assessorament i suport individual de sostenibilitat basats en els ODS.

Llegiu-ne més
Novetats de l'Observatori de l'RSE
Novetats del Recull normatiu

Novetats del Recull normatiu

En el recull normatiu d’aquest mes destaca l’aprovació de l’Ordre per la qual es regula la utilització dels àrids reciclats procedents de la valorització de residus de la construcció i demolició, dictaminada pel CTESC. També s’aprova un Reial decret en matèria de retencions de l’IRPF per a donar compliment a les mesures contingudes a l’Estatut de l’artista i un Reial decret llei d’incentius a la contractació laboral i millora de la protecció social de les persones artistes.

Llegiu-ne més

Indicadors socioeconòmics i laborals

Els indicadors de conjuntura econòmica i laboral que es presenten aquest mes analitzen l’evolució dels preus (de consum, dels productes industrials i inflació subjacent), de la producció industrial, de l’atur registrat, la contractació i l’afiliació a la Seguretat Social.

Llegiu-ne més
Indicadors socioeconòmics i laborals

Activitat

Reunió de la Comissió Executiva a Reus

Reunió de la Comissió Executiva a Reus

La Comissió Executiva del CTESC va celebrar la reunió anual fora de la seva seu, a l'Ajuntament de Reus, per donar a conèixer la seva activitat al territori i copsar la situació socioeconòmica i laboral de primera mà. Hi van assistir l'alcalde, Carles Pellicer, i els regidors Teresa Pallarès, segona tinenta d'alcalde i regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, i Carles Prat, regidor d'Empresa i Ocupació.

Vegeu-ne més

Conveni de col·laboració amb l'Institut d'Estadística de Catalunya

El CTESC i l’Idescat han signat un conveni de col·laboració per tal d'ampliar l'intercanvi de dades, informació i difusió. Les dades de l'Idescat integren bona part dels estudis i informes del Consell. Una comissió tècnica mixta valorarà anualment els progressos i les noves necessitats que puguin sorgir. Han signat el document el president del CTESC, Toni Mora, i el director de l'Institut, Xavier Cuadras.

Vegeu-ne més
Conveni de col·laboració amb l'Institut d'Estadística de Catalunya
Reunió amb el CES de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Reunió amb el CES de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità

Estudiem la possibilitat de sumar-nos al Compromís Metropolità 2030. Tenim convenis de col·laboració amb les dues entitats.

Vegeu-ne més

Properes activitats

Reunió amb el Sr. Josep Lluís Salvadó Tenesa, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona
07/02/2023

Reunió amb la consellera delegada de l'Institut Català de Finances, Vanessa Servera
13/02/2023

Jornada "La Reforma Laboral, 12 mesos d'experiències" amb la participació d'experts del CTESC, agents socials i la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Empresa i Treball 
15/02/2023

Vegeu l'agenda completa
Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Flickr Linkedin Youtube Instagram Facebook Fonts RSS

elButlletí informa de l'activitat d'assessorament del Consell, les eines d'anàlisi que elabora i l'agenda institucional. Té com a objectiu exposar l'activitat pròpia i oferir instruments que fomentin el coneixement de l'àmbit socioecònomic i laboral.

Aquest butlletí s'envia als subscriptors i a una selecció de correus generals d'accés públic d'organismes dels àmbits d'interès del Consell.

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: butlletins.ctesc@gencat.cat

Consulteu la informació sobre protecció de dades

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 93 270 17 80 | ctesc.gencat.cat