Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

elButlletí

Maig 2023 | Número 9

Web del CTESC

Anàlisi

Novetats de l'Observatori de l'RSE

L’Observatori Dona, Empresa i Economia és un fòrum de reflexió, estudi i propostes amb l’objectiu de posar en valor la dona professional, emprenedora i empresària en el món econòmic actual.

Llegiu-ne més
Novetats de l'Observatori de l'RSE
Novetats del Recull normatiu

Novetats del Recull normatiu

En el recull normatiu d’aquest mes destaca, en l’àmbit autonòmic, l’aprovació de tres normes dictaminades pel CTESC: el Decret pel qual es modifica el Decret 126/2017, del Consell Català de l’Alimentació (Dictamen 9/2022); el Decret pel qual s’aprova el Pla de gestió dels districte de conca fluvial de Catalunya per al període 2022-2027 (Dictamen 20/2022) i l’Acord de Govern, pel qual s’aprova el Programa de mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya per al període 2022-2027 (Dictamen 21/2022).

En l’àmbit estatal cal destacar l’aprovació de la Llei pel dret a l’habitatge.

Llegiu-ne més

Indicadors socioeconòmics i laborals

Els indicadors de conjuntura econòmica i laboral que es presenten aquest mes analitzen l’evolució dels preus (de consum, dels productes industrials), de la producció i del clima industrial, de l’atur registrat, de la contractació i de l’afiliació a la Seguretat Social.

Llegiu-ne més
Indicadors socioeconòmics i laborals

Activitat

Jornada conjunta amb l'ICAB sobre Arrelament per formació

El CTESC, en col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), va dur a terme una jornada sobre Arrelament per formació amb l'objectiu d'analitzar els aspectes jurídics i socials derivats d’aquesta nova autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals que es regula al Reglament d’Estrangeria modificat pel Reial Decret 629/2022.

Toni Mora, president del CTESC, i Carmen Valenzuela, diputada de la Comissió d'Estrangeria de l’ICAB, han fet la inauguració i la cloenda de la jornada.

Llegiu-ne més
Jornada conjunta amb l'ICAB sobre Arrelament per formació

Presentació de l'informe El sector cultural a Catalunya

El CTESC va presentar l'informe El sector cultural a Catalunya, que analitza el perfil econòmic i laboral i fa recomanacions consensuades pels membres per potenciar-lo.

Llegiu-ne més
Presentat l'informe El sector cultural a Catalunya

Trobada amb l'equip del Pla pilot de la Renda Bàsica Universal

Reunió amb l'Oficina del Pla Pilot per implementar la Renda Bàsica Universal, que exposa el disseny del Pla. Hi van participar el seu director, Sergi Raventós i els tècnics Dolo Medina i Àngel Ferrero.

Vegeu-ne més
Trobada amb l'equip del Pla pilot de la Renda Bàsica Universal

Properes activitats

El president, Toni Mora, assistirà a l'acte de cloenda i posterior dinar de germanor de la 40a Assemblea General de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
07/06/2023

Assistirà també a l'acte "Acompanya'ns en el 20è aniversari" de la Taula del Tercer Sector, membre del Consell.
20/06/2023

Com a membre i coordinador de les tasques dels CES de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, el CTESC participarà a la propera Conferència dels CES de l'Arc Mediterrani.
14/06/2023

Vegeu l'agenda completa
Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Flickr Linkedin Youtube Instagram Facebook Fonts RSS

elButlletí informa de l'activitat d'assessorament del Consell, les eines d'anàlisi que elabora i l'agenda institucional. Té com a objectiu exposar l'activitat pròpia i oferir instruments que fomentin el coneixement de l'àmbit socioecònomic i laboral.

Aquest butlletí s'envia als subscriptors i a una selecció de correus generals d'accés públic d'organismes dels àmbits d'interès del Consell.

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: butlletins.ctesc@gencat.cat

Consulteu la informació sobre protecció de dades

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 93 270 17 80 | ctesc.gencat.cat