Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

elButlletí

Novembre 2023 | Número 14

Web del CTESC

Assessorament

Aprovat el dictamen sobre les estratègies territorials en la planificació i implementació de les polítiques actives d'ocupació a Catalunya

Aprovat el dictamen sobre les estratègies territorials en la planificació i implementació de les polítiques actives d'ocupació a Catalunya

El CTESC reclama la incorporació de les organitzacions sindicals i empresarials a la comissió de seguiment tècnica de les estratègies territorials sobre polítiques actives d'ocupació.

Llegiu-ne més

Anàlisi

Novetats del Recull normatiu

En el recull normatiu d’aquest mes destaca, en l’àmbit autonòmic, l’aprovació de tres normes dictaminades pel CTESC: el Decret 209/2023, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Codi d'accessibilitat de Catalunya (Dictamen 7/2022); el Decret 210/2023, de 28 de novembre, de creació del Col·legi de Geòlegs i Geòlogues de Catalunya (Dictamen 12/2022) i el Decret 192/2023, de 7 de novembre, de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes (Dictamen 22/2022).

Vegeu-ne més
Novetats del Recull normatiu
Indicadors socioeconòmics i laborals

Indicadors socioeconòmics i laborals

Els indicadors de conjuntura econòmica i laboral que es presenten aquest mes analitzen l’evolució dels preus (de consum i dels productes industrials), de la producció industrial, de l’índex de confiança empresarial harmonitzat, de l’atur registrat i de la contractació i l’afiliació a la Seguretat Social.

Vegeu-ne més

Activitat

Jornada sobre les polítiques d'ocupació en el mercat de treball català

El 15 de novembre, el CTESC va celebrar jornada "Les polítiques d’ocupació en el mercat de treball català”.

L’acte, que va permetre aprofundir i debatre sobre les diferents polítiques d'ocupació a Catalunya, va comptar amb la benvinguda del president del CTESC, Toni Mora, i amb la participació de diferents experts en la matèria. La cloenda de la sessió, que va comptar amb més de 120 assistents entre aquells que ho van fer presencialment i els que ho fan fer en línia, va ser a càrrec del secretari de Treball del Departament d'Empresa i Treball, d'Enric Vinaixa.

Llegiu-ne més
Jornada sobre Les polítiques d'ocupació en el mercat de treball català
Lliurament de la memòria del CTESC al Parlament

Lliurament de la memòria del CTESC al Parlament

El 16 de novembre, el president del CTESC, Toni Mora, i la secretària executiva, Carme Garcia, van lliurar a la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, la memòria socioeconòmica i laboral 2022. A l'audiència, també hi han assistit les vicepresidentes Alba Vergés i Assumpta Escarp.

Llegiu-ne més

Jornada dels Economistes 2023

El 23 de novembre, el CTESC va participar a la Jornada dels Economistes 2023 del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

La secretària executiva, Carme García, va coordinar la sessió de treball 'Estat del benestar: salut, educació i habitatge' celebrada en el marc de la jornada, amb participació del vicepresident de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Jesús Delgado, la directora general de la Unió Catalana d’Hospitals, Roser Fernández, i el director gerent de l’IMPSOL i vocal de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya, Amadeu Iglesias.

Llegiu-ne més
Jornada dels Economistes 2023
Signatura Conveni CTESC - Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya

Signatura Conveni CTESC - Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya

El president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya, Josep Ribó, i el president del CTESC, Toni Mora, van signar, el 28 de novembre, un conveni de col·laboració per tal de promoure l’intercanvi d’informació, la realització conjunta d’estudis, i l’organització d’esdeveniments.

Llegiu-ne més

Jornada sobre les perspectives catalanes i europees de l'economia social

El 29 de novembre va tenir lloc la jornada ‘‘Les perspectives catalanes i europees de l'economia social”, organitzada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector i la Confederació de Cooperatives de Catalunya amb la col•laboració del CTESC.

Durant l’acte es va analitzar l’estat de situació de l’agenda de l’economia social i solidària, del tercer sector social i les cooperatives a Catalunya i la Unió Europea, i com aquesta ha anat guanyant pes per la seva capacitat de resposta a reptes socials, econòmics i ecològics que s’entrecreuen.

Llegiu-ne més
Les perspectives catalanes i europees de l'economia social

Activitats de desembre

Acte de signatura oficial de la Carta fundacional de la Xarxa de Consells Econòmic i Socials (CES) de l'Arc Mediterrani.
01/12/2023

Reunió amb l’Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets Socials.
05/12/2023  

Reunió amb Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts
15/12/2023

Vegeu l'agenda completa
Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Flickr Linkedin Youtube Instagram Facebook Fonts RSS

elButlletí informa de l'activitat d'assessorament del Consell, les eines d'anàlisi que elabora i l'agenda institucional. Té com a objectiu exposar l'activitat pròpia i oferir instruments que fomentin el coneixement de l'àmbit socioecònomic i laboral.

Aquest butlletí s'envia als subscriptors i a una selecció de correus generals d'accés públic d'organismes dels àmbits d'interès del Consell.

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: butlletins.ctesc@gencat.cat

Consulteu la informació sobre protecció de dades

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 93 270 17 80 | ctesc.gencat.cat