Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

elButlletí

Març 2024 | Número 18

Web del CTESC

Assessorament

Aprovat el dictamen sobre el Sistema Públic de Serveis Socials

Aprovat el dictamen sobre el Sistema Públic de Serveis Socials

El CTESC assenyala que cal garantir que l'evolució salarial sigui compatible amb l'autonomia de la negociació col·lectiva de les parts.

Llegiu-ne més

Aprovat el dictamen del Projecte de decret sobre el règim lingüístic del sistema educatiu

El CTESC valora que el departament competent en matèria educativa assumeixi la responsabilitat última dels projectes lingüístics.

Llegiu-ne més

Aprovat el dictamen sobre l'estatut de municipis rurals

El CTESC considera que la norma no hauria de regular aspectes concrets de les relacions laborals del personal de la funció pública i del sector privat.

Llegiu-ne més

Presentació de l'informe ‘El sector salut a Catalunya’

El dia 20 de març, el CTESC va presentar l’informe ‘El sector salut a Catalunya’.

L’informe planteja estratègies per millorar la sostenibilitat i la resiliència del sector salut des d’un doble vessant. D’una banda, potenciar l’ecosistema d’activitats productives que permeten la prestació serveis sanitaris. De l’altra, millorar la sostenibilitat d’una peça clau del sector salut: el sistema de salut. Quant al sistema de salut, el document recull una sèrie d’actuacions estructurals que poden dur-se a terme i un conjunt d’actuacions potencialment cost-efectives en 5 àmbits. Finalment, presenta 137 consideracions i recomanacions al Govern de la Generalitat de Catalunya consensuades per les conselleres i consellers del CTESC. 

L'acte va comptar amb la participació del director del Servei Català de Salut, Ramon Canal, del  president del CTESC, Toni Mora, i del ponent de l'informe i conseller del CTESC en representació de Foment del Treball, Salvador Guillermo.

Llegiu-ne més
Presentació de l'Informe

Anàlisi

Novetats del Recull normatiu

Novetats del Recull normatiu

En el recull normatiu d’aquest mes destaca, en l’àmbit autonòmic, l’aprovació de dues normes dictaminades pel CTESC: el Decret legislatiu 1/2024, pel qual s’aprova el llibre sisè del Codi tributaria de Catalunya, que integra el text refós dels preceptes vigents a Catalunya en matèria de tributs cedits (Dictamen 18/2023) i el Decret 51/2024, sobre la comercialització dels productes pesquers (Dictamen 12/2023).

Vegeu-ne més

Indicadors socioeconòmics i laborals

Els indicadors de conjuntura econòmica i laboral que es presenten aquest mes analitzen l’evolució dels preus (de consum i dels productes industrials); de la producció industrial; del clima industrial; de l’atur registrat; de la contractació i de l’afiliació a la Seguretat Social.

Vegeu-ne més
Indicadors socioeconòmics i laborals

Activitat

Reunió amb la Hble. Sra. Meritxell Serret, consellera d'Acció Exterior i Unió Europea

Reunió amb la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret

El 12 de març, el president del CTESC, Toni Mora, i la secretària executiva, Carme García, es van reunir amb la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i amb el secretari general de l’Euroregió, Xavier Bernard, per planificar una jornada amb els comitès econòmics i socials de la Mediterrània occidental en el marc dels #MedCatDays2024. També van començar a preparar una trobada dels comitès econòmics i socials dels tres governs integrants de l’Euroregió, amb motiu del 20è aniversari de l’ens de cooperació territorial, presidit actualment pel Govern.

Vegeu-ne més

Visites institucionals a ajuntaments

Aquest mes de març, el president i la secretària executiva van mantenir trobades institucionals amb els alcaldes, alcaldesses i diferents càrrecs electes dels ajuntaments de Badalona, Reus i Vila-Seca.

Vegeu-ne més
Visites institucionals a ajuntaments

Activitats d'abril

Reunió amb Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur
05/04/2024

Reunió amb Silvia Romero, alcaldessa de Tremp
05/04/2024

Reunió amb Lluc Salellas, alcalde de Girona
19/04/2024

Trobada anual dels CES autonòmics i d’Espanya
25 i 26/04/2024

Reunió amb Oriol Amorós, secretari general de Drets Socials
30/04/2024

Vegeu l'agenda completa
Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Flickr Linkedin Youtube Instagram Facebook Fonts RSS

elButlletí informa de l'activitat d'assessorament del Consell, les eines d'anàlisi que elabora i l'agenda institucional. Té com a objectiu exposar l'activitat pròpia i oferir instruments que fomentin el coneixement de l'àmbit socioecònomic i laboral.

Aquest butlletí s'envia als subscriptors i a una selecció de correus generals d'accés públic d'organismes dels àmbits d'interès del Consell.

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: butlletins.ctesc@gencat.cat

Consulteu la informació sobre protecció de dades

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 932 701 780 | ctesc.gencat.cat