Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

Actes

jornades, seminaris, presentacions

Logotip de l'entitat coorganitzadora Web del CTESC

Arrelament per formació

10/05/2023, 9.30

8a planta de l'ICAB (c/ Mallorca, 283, Barcelona) / Zoom

El Reial decret 629/2022, que modifica el Reglament de la Llei orgànica 4/2000, fixa com a objectiu “fer front de forma àgil als creixents desajustos del mercat de treball espanyol associats a l'escassetat de mà d'obra des de l'àmbit migratori". Amb aquesta voluntat, s’afegeix a la normativa espanyola la nova figura de l'“arrelament per a la formació”, que permetrà que les persones que es trobin a Espanya en situació irregular i que compleixin un compromís efectiu de formació puguin obtenir una autorització de residència temporal.

Altres normatives de la UE, com l'alemanya, ja han regulat l'arrelament. Segons l'Executiu, afavoreix, d'una banda, obtenir personal amb la formació necessària per cobrir els llocs de treball que ofereixen les empreses, i de l’altra, incorporar al mercat laboral persones que estan treballant de manera precària o directament irregular.

Obriran l’acte el degà del Col·legi, Jesús M. Sánchez i el president del CTESC, Toni Mora.

Exposarà la nova normativa Susana Diaz, subdirectora general del Servei públic d’Ocupació de Catalunya. La taula rodona que seguirà estarà conformada per Carles Bertran, director del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO; Samir Kollech, advocat de l'Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants (AMIC-UGT);   Montse Llopis, directora general de ACRA; Xavier Fabregat, responsable de FP minipimes de PIMEC; Laura Rodríguez,  advocada responsable del Projecte “Acompanya”: de la Creu Roja i Miquel Carrión, subdirector d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del SOC.

Modera Nuria Salgado, advocada i vocal de la Comissió d'estrangeria de l'ICAB.

Farà la cloenda Carmen Valenzuela, diputada de la Comissió d'estrangeria de l'ICAB.

 Inscripció 

 

 Programa 

Places limitades. Les inscripcions s'admetran per rigorós ordre d'arribada. Entrada gratuïta. L'enllaç a la jornada s'enviarà uns dies abans a les persones inscrites. El document íntegre de l'informe estarà disponible al web el mateix dia de la presentació.

Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Flickr Linkedin Youtube Instagram Facebook Fonts RSS

Actes és el butlletí que informa de les jornades, seminaris i presentacions organitzats pel Consell.

Aquest butlletí s'envia als subscriptors i a una selecció de correus generals d'accés públic d'organismes dels àmbits d'interès del Consell.

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: butlletins.ctesc@gencat.cat

Consulteu la informació sobre protecció de dades

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 93 270 17 80 | ctesc.gencat.cat