Si no veieu aquest missatge correctament, accediu a la versió web

L'Observatori

al dia

Web del CTESC

Setembre#2021

Destacats

El CREAF (Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) és un centre públic de recerca dedicat a l'ecologia terrestre, l'anàlisi territorial i el canvi global que té per objectiu contribuir al coneixement sobre conservació i gestió del medi ambient i el territori, a més de l'adaptació al canvi ambiental a escala local, regional i global. Alhora, vol ser un pont entre el món acadèmic, les administracions i la societat, i fomentar la sensibilització dins el seu àmbit d'actuació. 

Experiències

Indústries Tapla, SL
Han establert sistemes de gestió de qualitat, així com de millora de les condicions ergonòmiques, higièniques o de seguretat. També han realitzat un estudi a línia productiva per veure possibles afectacions a la salut de l'ambient de treball, així com un programa de Gestió de la Qualitat Medi Ambient i Seguretat, de millora contínua compromesa a prevenir i minimitzar l’impacte ambiental. En l'àmbit laboral, han canviat el seu model de gestió per racionalitzar els horaris dels treballadors/es, creant un sistema d'autogestió inspirat en els sistemes dels països nòrdics. Com a conseqüència d'un estudi detallat de la gestió del temps van reduir moltes fuites de temps i van implementar sistemes de jornades contínues, redistribució dels horaris de les jornades, teletreball, entre d'altres. Així mateix, han implementat diferents mesures de conciliació laboral, personal i familiar. En l'àmbit social, destaca el patrocini de diferents activitats al territori: amb Lleure a Catalunya, un acte solidari per a l'estudi de malalties infantils, amb Sant Joan de Déu a través de la Mútua de Granollers, etc.

Agenda

28/09/2021
Presentació de l'informe La transició cap a una mobilitat més intel·ligent i sostenible - Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)
L'informe que es presenta té com a objectiu principal analitzar les tendències globals en aquest àmbit amb la finalitat de situar Catalunya en aquest context, analitzar els reptes futurs i contribuir al disseny d’una estratègia de mobilitat intel·ligent i sostenible per a Catalunya.

01/10/2021
Teletreball segur: mobilitat sostenible - Cambra de Comerç de Barcelona
L’objectiu d’aquesta sessió és parlar de com la tecnologia és imprescindible en la mobilitat sostenible i la ciberseguretat.

Biblioteca

Dades del medi ambient a Catalunya 2020

What impacts socially responsible consumption?

Huella de carbono 2018: evolución 2014-2018

AR6 climate change 2021: the physical science basis: contribution of Working Group I to the Sixth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change

Un litoral al límit: recomanacions per a una gestió integrada de la costa catalana

Entitats i iniciatives

Fundación Empresa y Clima
La Fundación Empresa y Clima és una organització sense ànim de lucre que treballa pel lideratge i el compromís empresarial en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant aliances estratègiques i col·laboracions amb diverses organitzacions i institucions involucrades.

Rezero
Creació de coneixement i idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d’un model de producció i de consum cap al residu zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Ajuts i premis

Convocatòria d'ajuts per fomentar la recollida selectiva de residus municipals - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
La finalitat principal d'aquesta subvenció és el foment de projectes de recollida selectiva eficients de les diferents fraccions dels residus municipals, des d'una perspectiva de l'economia circular, per contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals i alhora donar compliment als objectius establerts a la normativa vigent.

Programa d'ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà - Ministeri de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana
Aquest Programa d'ajudes s'ha establert de manera coordinada amb els objectius de la Llei 7/2021, de 20 de maig, de Canvi Climàtic i Transició Energètica, com mesura per a la promoció d'una mobilitat sense emissions. La convocatòria compta amb un pressupost de 1.000 milions € provinent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

Amb la col·laboració del portal
RSCat. Responsabilitat Social a Catalunya

Web de la Generalitat de Catalunya Twitter Linkedin Flickr Facebook Youtube

Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya
Diputació, 284 · 08009 Barcelona · Tel: 93 270 17 80 · ctesc.gencat.cat

Comentaris, suggeriments, baixa o modificacions: orsec@gencat.cat
Protecció de dades